Hong Kong

 
 


I Hong Kong domineres måltidene naturligvis av kinesisk mat, men til en forskjell fra andre steder er nordmenn mer vant til denne maten enn mye annet da kinesiske restauranter i Norge domineres av kantonesisk mat. 

Kantonesisk mat serveres med alt fra sjømat, kjøttretter, supper, nudler og ikke minst tofu som gjør det vegetariske måltidet spennende og enkelt å bestille.  Her er det mye smak og mange spennende retter å prøve ut og dette gjøre enkelt ved å føge kinesisk etikette hvor man bestiller flere retter slik at alle kan smake litt av alt.

 

Det finnes tusenvis av restuaranter i Hong Kong og du finner de i alle prisklasser. Her kan man leve på ett par hundrelapper i uken ved å kjøpe nudler og dim sum fra severingsboder på gaten eller på den andre siden svi av tusenvis av kroner på å spise på flotte restuaranter, gjerne de med Michelin stjerner. Kanskje det er på tide å endelig spise på en Michelin stjerne restuarant uten å blakke seg helt? Her får man faktisk få et fullt måltid med drikke til under hundrelappen. Her kan du faktisk få et fullt måltid, med drikke til godt under hundrelappen. Tim Ho Wan heter stedet, hvor stjernen utelukkende er gitt på kvaliteten på maten Dette er ingen luksuriøs restaurant, mer en liten dim sum-kafè med sitteplasser til ca. 20 personer. Vær derfor forberedt på kø og lang ventetid. (Beliggenhet på Tim Ho Wan: Tsui Yuen Mansion, 2-20 Kwong Wa Street i Mong Kok-bydelen) http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=588727


Drikke i Hong Kong


Det kinesiske ølet som Yanjing, Harbin og Tsingtao tilbys nesten overalt og er et lyst og lett øl.

Når det gjelder vin har Kina har ingen tradisjon på vinproduksjon, noe man merker fort på de få vinene de produserer.

Importert alkohol er dyrt i Hong Kong.

 

Mat

Copyright asiaguide.no 2010