Hong Kong

 
 

Hong Kong Disneyland

Midt mellom sentrum og flyplassen finner vi verdens femte største Disneyland. Disneyland har Adventureland med attraksjoner for store og små  i tillegg til at det foregår teater og show.  Disneyland er åpent daglig fra kl. 10.30 til 20.00, dagspass koster rundt 300 NOK  for voksne og 200 NOK  for barn.

 

Victoria Peak

Hong Kongs kanskje mest kjente turistattraksjon ligger på den 550 meter høye fjelltoppen Victoria Peak på Hong Kong Island.  Her har du en fantistsk utsikt over Hong Kong både på dagtid og kveldstid. Hva med å reise opp hit rett før solnedgang slik at du kan oppleve det lyst og samtidig se lsshowet alle bygningene har på kvelden? The Peak Tower har både restauranter, utsiktposter, Madame Tussauds  vokskabinet samt shoppingmuligheter.

 

Peak Tram

Den gamle taubanen har tog som kjører hvert 15 min. fra tidlig om morgen til sent på kveld og som bringer deg fra Central  opp til Victoria Peak. Dette er en fantastisk måte å komme seg til Victoria Peak på og som gir deg følelsen av hvor høyt og bratt dette fjellet faktisk er. Tau-banen ble opprinnelig bygd på slutten av 1800-tallet for å bringe byens rikeste opp til sine storslagne hjem som igger på toppen av fjellet med Hong Kongs kanskje beste utsikt.Det anbefales å få sete på høyre side i toget for å få best mulig utsyn på turen opp. En tur/returbillett koster ca. 20 kroner.

 

Buddha statuen på Lantau Island

Hovedattraksjonen på Lantau Island er den "the Big Buddha" som er laget i bronse og var ferdigstilt i 1993. "The Big Buddha" er 34 meter høy og var i 2007 verdens høyeste Buddha-figur. For å se denne Buddha-statuen må du gå de 260 trappene opp på fjellet og herfra har du en fantasitsk utsikt ut mot fjellene rundt. 

 

 

Aberdeen Harbor båttur

Kanskje den mest sette og kjente attraksjonen i Hong Kong er båtturen man kan ta mellom de to hovedøyene. Hvis du vil gjøre noe ekstra ut av denne turen, anbefales det å ta en av trebåt som tilbyr sightsingtur eller å ta en av restuarant båtene som tar deg med på en uforglemmelig tur med vakker utsikt og god mat.

Attraksjoner

Copyright asiaguide.no 2010